[TLUG] Dziwne zachowania Ubuntu 12.04

ABIX Adam Jurkiewicz tlug at linux.gda.pl
Wed, 11 Jun 2014 12:38:09 +0200


This is a multi-part message in MIME format.
--------------090503090609080601010507
Content-Type: text/html; charset=UTF-8
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

<html>
  <head>
    <meta content=3D"text/html; charset=3DUTF-8" http-equiv=3D"Content-Ty=
pe">
  </head>
  <body bgcolor=3D"#FFFFFF" text=3D"#000000">
    <div class=3D"moz-cite-prefix">W dniu 11.06.2014 10:48, Jerzy
      Kopaczewski pisze:<br>
    </div>
    <blockquote
cite=3D"mid:CAOKC7KP4Y8ZMQmQwPzrya-c9LR6M+3j9tP2MbPEm2iTvxui67Q@mail.gmai=
l.com"
      type=3D"cite">
      <div dir=3D"ltr">
        <div>Cze=C5=9B=C4=87,<br>
        </div>
        <div><br>
          mia=C5=82em ten sam problem na lapku ASUS S56C i boryka=C5=82em=
 si=C4=99 z
          nim chwile.=C2=A0 Dopiero upgrade do kernela powy=C5=BCej 3.8.x
          rozwi=C4=85za=C5=82 problem, jajko z 12<br>
        </div>
      </div>
    </blockquote>
    <br>
    No wczoraj kolega mi te=C5=BC to podrzuci=C5=82, zaktualizowa=C5=82em=
 m=C3=B3j remiks,
    dzisiaj zacz=C4=85=C5=82em testy.. i cos dziwnego:<br>
    <br>
    Komputer bez pod=C5=82=C4=85czonych dysk=C3=B3w twardych - dzia=C5=82=
a bez problemu.<br>
    <br>
    Pod=C5=82=C4=85czone dyski - nie uruchamia sie live ani instalator<br=
>
    (na obu dyskach s=C4=85 jakie=C5=9B Ubuntu 12.04 i openSUSE 10.3), ke=
rnel
    panic ;-)<br>
    <a class=3D"moz-txt-link-freetext" href=3D"https://www.dropbox.com/s/=
m4objgcuoiklzfk/IMG_20140611_103153.jpg">https://www.dropbox.com/s/m4objg=
cuoiklzfk/IMG_20140611_103153.jpg</a><br>
    <br>
    Same dyski jak s=C4=85 to systemy startuj=C4=85 bez problemu.<br>
    <br>
    Pendrive z pod=C5=82aczonymi dyskami - nie startuje (busybox)<br>
    <br>
    Testuj=C4=99 rescueCD - dzia=C5=82a.<br>
    <br>
    Czyszcz=C4=99 dysk twardy (kasuj=C4=99 partycje i zamazuj=C4=99 boot =
sector)<br>
    <br>
    Uruchamiam ponownie Live - tym razem dzia=C5=82a.<br>
    <br>
    Uruchamiam instalator - wszystko sie instaluje poprawnie.<br>
    <br>
    System dzia=C5=82a.<br>
    <br>
    Co zauwa=C5=BCy=C5=82em, to w BIOS nagle znikn=C4=99=C5=82a ikona sta=
rtu systemu z UEFI.<br>
    <br>
    Na drugim komputerze pendrive z Ubuntu 14.04 64 bit bez
    najmniejszego zaj=C4=85kni=C4=99cia wystatowa=C5=82 i da=C5=82 sie za=
instalowa=C4=87, ale na
    dysku poprzednio by=C5=82 Windows 7.<br>
    <br>
    To tyle na razie.<br>
    Adam<br>
    <br>
    <div class=3D"moz-signature">-- <br>
      <b>Bo =C5=BCycie jest weselsze, milej p=C5=82ynie czas, gdy =C5=9Bw=
ie=C5=BCy podmuch
        wiatru w
        =C5=BCaglach masz....</b><br>
      ....<br>
      ABIX - Edukacja <a class=3D"moz-txt-link-freetext" href=3D"http://l=
inux.cyfrowaszkola.waw.pl">http://linux.cyfrowaszkola.waw.pl</a><br>
      ABIX - FanPage <a class=3D"moz-txt-link-freetext" href=3D"http://ww=
w.facebook.com/Abix.Linux.Warszawa">http://www.facebook.com/Abix.Linux.Wa=
rszawa</a><br>
      Prywatnie <a class=3D"moz-txt-link-freetext" href=3D"http://friendi=
ca.info.pl/profile/adam-jurkiewicz">http://friendica.info.pl/profile/adam=
-jurkiewicz</a><br>
    </div>
  </body>
</html>

--------------090503090609080601010507
Content-Type: text/x-vcard; charset=utf-8;
 name="a_jurkiewicz.vcf"
Content-Transfer-Encoding: base64
Content-Disposition: attachment;
 filename="a_jurkiewicz.vcf"

YmVnaW46dmNhcmQNCmZuOkFkYW0gSnVya2lld2ljeg0KbjpKdXJraWV3aWN6O0FkYW0NCm9y
ZztxdW90ZWQtcHJpbnRhYmxlOkFCSVggQmVhdGEgUGllPUM1PTg0a29zLUp1cmtpZXdpY3oN
CmVtYWlsO2ludGVybmV0OmEuanVya2lld2ljekBhYml4LmluZm8ucGwNCnRpdGxlO3F1b3Rl
ZC1wcmludGFibGU6Vz1DNT04MmE9QzU9OUJjaWNpZWwNCnRlbDtjZWxsOjAuNjYyLjE0NC40
MjUNCngtbW96aWxsYS1odG1sOlRSVUUNCnVybDp3d3cuYWJpeC5pbmZvLnBsDQp2ZXJzaW9u
OjIuMQ0KZW5kOnZjYXJkDQoNCg==
--------------090503090609080601010507--